Uluslararası Sözleşmeler

Ülkesel anlayışın yerini global anlayışın aldığı günümüz ticaret hayatında; küreselleşen ticari hayat beraberinde birçok uluslararası hukuki ihtilafların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Uluslararası boyut kazanan bir ticarette; uluslararası sözleşme, sözlü dahi olsa her daim varlığını sürdürür. Ancak “söz uçar, yazı kalır” atasözünden yola çıkılarak; Şirketlerin kendilerini uluslararası konvansiyon, sözleşme vb. uluslararası düzenlemelerin ve dolayısıyla hiç bilmedikleri hukuk sistemlerinin eline bırakmamaları ve dolayısıyla yazılı olan, uluslararası boyutta hazırlanan sözleşmeler üzerinden ilerlemeleri ve ticari faaliyetlerini gerçekleştirmeleri; olası hukuki anlaşmazlıkların çözümünde garanti ve netlik sağlayacaktır.

Platformumuz, uzman ekibimiz ile birlikte acentelik, distribütörlük, tedarik, alım-satım, eser, yabancı temsilcilik, şirket kuruluş, birleşme, devralma, nakil, taşıma, franchise, ortak girişim (joınt venture) sözleşmesi vb. her türlü uluslararası sözleşme çeşidine dair, tüm ticari faaliyetler kapsamında planlama, hukuki danışmanlık, Sözleşme hazırlama, risk analizi, sözleşmelerin feshi ve ihlal durumları, anlaşmazlıkların çözüm yöntemlerinin belirlenmesi vb. tüm hukuki riskler bağlamında siz değerli Şirket ve ticari hayat içerisinde yer alan kişilere hukuk hizmeti vermektedir.
Unutmayalım; “Hukuk bir gün herkese lazım olur.”

Uluslararası Arabuluculuk ve Tahkim

Arabuluculuk, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri uyuşmazlıklarda tarafsız ve bağımsız üçüncü kişi olan ve bulunduğu ülkenin mevzuatına göre yetkili olan arabulucunun, tarafları bir araya getirerek, müzakerelerde bulunmak suretiyle uyuşmazlıkların dostane biçimde çözüm yöntemidir.

Uluslararası ticaret hayatında, hukuki ihtilafların doğması her zaman risk olup, taraflar arasında bu ihtilafların ne şekilde çözüleceği de ayrıca bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Bu durumda taraflar arasında imzalanan uluslararası sözleşmelerde ya da uluslarası hukuk düzenlemelerinde bu ihtilafların çözümünde hangi hukukun uygulanacağı, hangi ülke yargı çevresinde uyuşmazlığın görüleceği gibi durumların belirlenmesi mümkün ise de bu, ihtilafın çözümünde hızlı, etkin ve menfaatleri dengede tutabilecek bir sonuç doğurmayabilir.

Bu kapsamda; uluslararası ticari ilişkide ihtilaflı duruma düşen Şirket ve tacirler arasında; hızlı, etkin ve menfaatler dengesi üzerine kurulu bir sistem olan “Arabuluculuk” dostane bir çözüm yöntemi olarak karşımıza çıkacaktır.

Arabuluculukta temel amaç; tarafları menfaatler dengesinde buluşturarak, tarafları müzakere masasından, kendilerinin buldukları çözüm üzerinde ihtilafı tamamen ortadan kaldırmak ve dava sürecinde olduğu gibi tarafları husumetli hale getirmeksizin ticari ilişkinin devamını sağlamaktır. Bu anlamda; arabuluculukta daha hızlı, etkin ve taraflar açısından bağlayıcı olan bir belge ile masadan dostane bir biçimde kalkmak mümkün olacak ve uluslararası ticari hayatın devamlılığı sağlanmış olacaktır.
Platformumuz, uluslararası ticari iş ve işlemlerde ortaya çıkabilecek olan muhtemel hukuki uyuşmazlıkların çözümünde sizlere destek sağlayabilecek; uluslararası ticaret hukuku ve alanında uzman olan Adalet Bakanlığı’na bağlı yetkili arabulucular ile birlikte çalışmakta, bu alanda hizmet vermektedir.

Tarafların arabuluculuk ile uyuşmazlığı hallinde mutabık kalamaması halinde; MED-ARB yöntemi ile uyuşmazlıkların belirlenmiş olan hukuk kural ve usulleri çerçevesinde, hakemlerinin taraflarca eşit oranda seçildiği, tarafsız ve bağımsız hakemler tarafından yürütülen ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan “TAHKİM” merkezimiz ve TAHKİM sürecinin yürütülmesindeki hukuki destek de hizmetlerimiz kapsamındadır.

Tahkim ile; tarafsız ve bağımsız hakemler vasıtası ile hukuki uyuşmazlıklarınızı hızlı, adil ve bağlayıcı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu kapsamda ISTAC TAHKİM Merkezi ile işbirliği içerisinde tüm tahkim süreçleri titizlikle takip edilmektedir.

Parlak Bir Fikriniz mi Var?

Aşağıdaki formu doldurarak bizlere ulaşabilir ve projeleriniz için destek alabilirsiniz.